Dags för att byta säsongsdäck

När det är dags att byta däck på bilen så dyker det alltid upp samma frågor.
Hur många millimeter är det nu det minsta det får vara och måste jag köpa nya däck till nästa säsong?
Den andra frågan är om man ska byta på bilverkstad i Göteborg eller hemma på uppfarten på den kalla asfalten. Det är inte alla som har möjlighet eller kunskapen till att byta sina egna däck där det i dom flesta fallen kan kännas säkert med ett utlåtande från en som vet vad som gäller.

Ett däckbyte går relativt snabbt oavsett om man gör det själv eller låter ett företag byta däck Göteborg, skillnaden är oftast att man inte själv behöver skita ner sig eller att ta ut sig.
Att byta däck är tungt och kräver en viss muskelstyrka.

Många nyttjar möjligheten att förvara sina däck på ett däckhotell så man slipper ha dessa förvarade i ett förråd, källare eller garage.
Ett däckhotell har inget solljus eller temperaturer som kan få däcken att torka eller spricka under förvaringen.
Det ingår även oftast att däcken blir tvättade så att när de tär dags att byta så får man  rena däck med fälgar på sitt fordon.

Man försöker i den största möjliga mån undvika att kränga på och av begagnade däck på fälgarna eftersom det finns en risk att hållfastheten minskar per gång.
Det är bättre att ha dedikerade fälgar för vinter respektive sommarbruk så att man enkelt kan byta däck när dom är utslitna på naturligt vis.

När man byter från sommar till vinterhjul och tillbaka igen så gör man klokt i att kontrollera hur det ser ut under bilen och hur mycket det finns kvar på bromsarna innan dessa behöver bytas ut.
Är det lite belägg kvar på bromsklossarna så kan man med fördel byta dessa vid ett däckbyte.