Anlita hjälp för att slipa ditt golv

För dig som behöver få ditt golv slipat är det inte alltid lätt att veta hur du ska gå tillväga. Det kan ibland kännas som en uppgift du själv skulle kunna ta dig an. Men ta dig en extra funderare eller två innan du sätter igång med ett sådant projekt själv. Du kan med fördel ta reda på mer information och göra efterforskning om golvslipning Stockholm innan du tar ett beslut. Att få ditt golv slipat är något som även omfattas av ROT-avdraget. Av denna anledning kan det vara värt att titta på alternativet att hyra in hjälp för golvslipningen.

Det är mer än bara en uppfräschning av ditt golv

Att slipa dina golv hemma är mer än att bara göra en uppfräschning och fix av skavanker. Du kan med hjälp av golvslipning byta ut finishen helt och hållet. På detta enkla sätt kan du förvandla om hela känslan i rummet till det du föredrar. Anlita en professionell golvslipning Stockholm för att göra om i ditt hem. Det kan vara allt från att slipa golvet för att få det att se helt nytt ut. Men också slipning av golvet för att få en nygammal look på ett klassisk golv av parkett i fiskbensmönster.

Slippa golvet med rätt verktyg

Om du skall anlita en golvslipning Nacka eller golvslipning Täby, kan det vara aktuellt att se om firman i sig använder sig av tekniker som är skonsam mot din omgivning. När du slipar golv är det fördelaktigt om du använder dig av moderna maskiner som dammsuger samtidigt. När maskinerna suger upp dammet samtidigt som det slipar skonar det inte bara hushållet från damm utan även den som arbetar med maskinen.

Lägg nytt golv men testa slipa först

Om du verkligen vill lägga nytt golv erbjuder många golvslipningsfirmor möjligheten till både och. Först och främst ska du göra en behovsanalys av dina förutsättningar och syfte. Vad är det du vill få ut av hantverket? Om du endast vill fräscha upp golvet rekommenderas alltid en golvslipning Nacka först. Du behöver inte alltid byta golv, det är en stor kostnad för något som kan tas hand om. Om du istället sliper ditt golv värnar du inte minst om miljön men också om din plånbok. Till och med det mest slitna golvet kan rustas upp med en slipning och andra olika metoder.

Fördelar med att slipa golvet:

  • Du spar pengar
  • Du värnar om miljön genom att ta hand om det du redan har
  • Möjlighet att använda ROT-avdraget
  • Golvet har redan satt sig och fått den fina patinan som kommer med åren

Utnyttja ROT-avdraget

Golvslipning Sollentuna och i resten av landet kan du använda dig av det fördelaktiga ROT-avdraget. ROT-avdraget innebär att du kan dra av 50% av arbetskostnaden när du använder dig av hantverkare och dylikt. Avdraget gäller upp till 50 000 kr och är en förmån som skatteverket tillhandahåller för privatpersoner.

Hitta inspiration

Slutligen behöver du veta vad du faktiskt vill göra med ditt golv. Det är inte alltid lätt att komma med idén bara på rak arm. Du kan först och främst höra av dig till olika firmor som sysslar med golvslipning. Fråga om hjälp och tips. Du kan lättare hitta en vision med hjälp av proffs. Använd dig av sociala medier för att hitta inspiration över snygga golv som du tycker om. Om du kan visa en konkret bild på hur du faktiskt vill ha det kan du enklare få ett estimerat pris. I slutändan är det allra viktigaste att du är nöjd med ditt nya golv vare sig det är ett helt nytt golv eller slipat.