Har du problem med din dator?

Att äga en dator ska vara problemfritt.. Men hur rensar man en dator?

Tyvärr är det inte alltid guld och gröna skogar när det gäller att arbeta vid en dator, vid dagligt användande kan ibland dyka upp egenheter som du vill få bort.
Genom att ta hjälp av it support online eller ta hjälp av en vän alternativt en sökning på nätet vara det som krävs.

Är dina problem relaterade till trådlöst nätverk hemma så finns det kompetenta nätverkstekniker som man kan ta hjälp av.

Dom vanligaste problemen men trådlöst nätverk hemma är att frekvenserna är överbelastade och många i närheten använder samma frekvenser.
Detta innebär att radiovågorna krockar så att enheterna får skicka om informationen gång på gång tills oskadad information kommer fram.

När man går in i inställningarna på en router och kikar under dom trådlösa alternativen så finns det 2,4 GHz och 5 GHz att välja mellan.
Dom allra flesta enheter använder idag 2,4 GHz frekvensen så om man växlar över till 5 GHz så kan det hjälpa till med att få en mer stabil uppkoppling.

Tyvärr så har inte alla enheter stöd för 5 GHz så ibland kan man bli tvingad att använda det andra, finns alternativet att använda båda frekvenserna så kan man med fördel välja detta.

Allra bäst är att använda nätverkskablar och stänga av trådlöst där det alternativet finns så minskar man trafiken av radiovågor som kan krocka med varandra.
När man ställer in routern så finns det även möjligheter att välja kanaler, detta innebär att frekvensen ändras något så att det inte krockar så lätt.
Man kan ladda ner en app till sin mobiltelefon som mäter av hur radiovågorna i närliggande nätverk ligger så man kan välja en kanal som är mindre trafikerad.

Upplever man sporadiska nedkopplingar där nätverket försvinner helt för att sedan kopplas upp igen så kan detta innebära att man har fler enheter inkopplade trådlöst än vad routern klarar av samtidigt. Ta hjälp för att rensa pc!